CFD SAHAM

Berdagang saham

Berdagang CFD saham EU yang popular. Komisen kompetitif daripada 0.1% dan margin daripada 5% pada kebanyakan saham utama.

share_cfds_header_image_smaller_2
trading 2@2x

Berdagang CFD saham EU

Berdagang nama-nama besar di EU seperti Adidas, Santander, Lufthansa, Deutsche Bank dan Porsche. Margin kami adalah antara 5-10% dan anda boleh berdagang saham di Metatrader 5, desktop, tablet dan mudah alih, serta aplikasi mudah alih fxTrade kami yang memenangi anugerah*.

ico_tools

Alat yang berkuasa

Akses pelbagai alat, termasuk analisis teknikal (dikuasakan oleh AutoChartist) untuk membantu membina strategi perdagangan yang kukuh. MT5 dilengkapi dengan susun atur yang boleh disesuaikan, pelbagai pemalam dan antara muka intuitif.

icon-phone

Berdagang CFD saham daripada telefon anda

Dengan aplikasi mudah alih pemenang anugerah kami yang mesra pengguna, anda hanya perlu log masuk sekali untuk melihat semua akaun perdagangan anda.

Manfaat perdagangan CFD saham dengan OANDA

  • Tiada komisen minimum dan margin serendah 5%

  • Tersedia menggunakan platform atau aplikasi MT5 kami atau aplikasi fx Trade kami yang memenangi anugerah

  • Broker yang dikawal selia secara global selama lebih dari 25 tahun

  • Aplikasi mudah alih pemenang anugerah

  • Dinobatkan sebagai Broker Paling Popular 2021 (Trading View) Anugerah Broker (2021)

  • Perkhidmatan pelanggan yang hebat

OANDA membenarkan pelanggan untuk mengambil kedudukan sehingga saiz kedudukan maksimum berasaskan setiap simbol. Pendedahan maksimum ini adalah berasaskan setiap pelanggan dan oleh itu terpakai kepada kedudukan kumulatif ke atas semua akaun perdagangan anda dengan OANDA.

Saiz kedudukan maksimum ini ditunjukkan dalam platform perdagangan anda. Dalam MT5, ini ditakrifkan sebagai 'Had Volum' dalam spesifikasi simbol atau dalam platform mudah alih fxTrade pula, ia dikenali sebagai ‘Pendedahan Pelanggan Maksimum’ dalam bahagian Maklumat Instrumen platform.

Untuk maklumat lanjut, lihat Terma Perniagaan dan Soalan Lazim.

Kos dan yuran perdagangan saham CFD

Kami ingin benar-benar telus mengenai fi untuk semua produk kami. Jadual di bawah memberikan anda gambaran keseluruhan komisen dan kos lain yang berkaitan. Lihat senarai penuh margin untuk CFD saham.

Sudah bersedia untuk mula berdagang? Buka akaun dalam beberapa minit

Sudah mempunyai akaun dagangan langsung? Membiayai akaun anda adalah mudah menggunakan salah satu kaedah pembayaran berikut. Tiada pengesahan dokumen diperlukan untuk deposit akaun kasar kurang daripada $9,000 USD.

Logo Pemindahan Bank Logo Pemindahan Wayar Visa Logo Mastercard Logo Neteller logo Skrill logo

Soalan lazim

add

Apakah perbezaan antara perdagangan saham fizikal dan saham CFD?

Secara ringkasnya, saham CFD membawa leveraj sedangkan saham fizikal tidak. Dengan berdagang saham CFD, anda membuat spekulasi pada harga aset dasar, tetapi anda tidak mengambil pemilikannya. Leveraj yang anda dapat dengan saham CFD akan meningkatkan keuntungan dan kerugian. Dengan saham fizikal, anda hanya boleh kehilangan jumlah yang anda belanjakan untuk memperolehnya. Inilah sebabnya membeli saham fizikal adalah strategi jangka panjang, iaitu apabila anda akan mengeluarkannya dalam tempoh beberapa tahun akan datang, bukan dalam seminggu atau dua, seperti perdagangan saham CFD yang biasa.

add

Bagaimanakah saya boleh mula berdagang CFD saham?

Jika anda baru bermula sebagai seorang pedagang pada masa lapang, belajar dan berlatih perdagangan saham pada akaun demo terlebih dahulu sebelum berdagang pada akaun sebenar. Seperti mana-mana aset, terdapat banyak cara untuk berdagang saham. Ada juga yang memilih untuk berdagang selama beberapa hari atau minggu. Ia banyak bergantung pada masa yang ingin anda laburkan dalam perdagangan dan menganalisis carta.

add

Bagaimanakah saya boleh mengetahui lebih lanjut mengenai perdagangan CFD saham dengan OANDA?

Jika anda masih meneroka pelbagai cara perdagangan saham, lihat halaman Belajar kami untuk anda menemui banyak sumber bagi membantu anda bermula dengan topik seperti analisis asas, analisis teknikal dan cara menggunakan penunjuk popular. Lihat senarai penuh margin untuk CFD saham.

add

Bolehkah saya berdagang CFD saham di platform MT4 dan MT5?

Anda boleh berdagang saham di platform MetaTrader 5 dan aplikasi mudah alih serta aplikasi mudah alih fxTrade pemenang anugerah kami.

add

Bagaimanakah saya boleh berdagang CFD saham menggunakan aplikasi fxTrade?

Setelah anda memuat turun dan memasang aplikasi mudah alih kami yang mesra pengguna, anda boleh log masuk ke akaun anda menggunakan log masuk tunggal. Dari situ anda boleh berdagang saham. Jika anda mempunyai lebih daripada satu akaun MT5, anda boleh menukar daripada satu akaun ke akaun lain tanpa perlu log keluar dan log masuk sekali lagi.

add

Bagaimanakah tindakan korporat memberi kesan kepada CFD?

Tindakan korporat adalah peristiwa seperti pengeluaran dividen dan bonus saham yang dilakukan oleh syarikat yang didagangkan secara awam yang memberi kesan kepada pemegang sahamnya dan, begitu juga, harga CFD saham.

*Dianugerahkan kepuasan pelanggan tertinggi untuk platform/aplikasi mudah alih (Laporan Perdagangan Leveraj AS Trend Pelaburan 2021, Margin Forex)

Berdagang indeks CFD

Spread kami adalah kompetitif, bermula daripada 1.1 mata di Germany 40 dan 1 mata di UK 100

Berdagang mata wang kripto popular

Berdagang Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dogecoin dan banyak lagi daripada akaun OANDA anda. Spread kami untuk Bitcoin bermula daripada US$80 manakala margin daripada 10%.

3 cara untuk berdagang

Akses MetaTrader daripada peranti desktop anda. Anda juga boleh berdagang menggunakan aplikasi mudah alih MetaTrader untuk peranti mudah alih dan tablet.