PERDAGANGAN

Cara membuka akaun

Mulakan berdagang dengan OANDA dalam 3 langkah mudah: lengkapkan borang permohonan kami, biayai dan berdagang. Anda tidak perlu menghantar dokumentasi untuk pengesahan identiti apabila anda membuka akaun dagangan dan mendepositkan wang sehingga $9,000 USD*.

Buka Akaun Hero
Ikon No 01

Langkah 1: Mohon akaun dagangan langsung

Untuk memohon, anda mesti berumur lebih daripada 18 tahun. Kami hanya bertanya soalan yang relevan kepada permohonan anda dan untuk tujuan kawal selia. Permohonan anda akan disemak dan diluluskan oleh pasukan suai tugas kami.

Ikon No 02

Langkah 2: Biayai akaun anda

Setelah akaun anda diluluskan oleh pasukan suai tugas kami, anda boleh log masuk ke akaun OANDA anda serta mendeposit, mengeluarkan dan memindahkan dana. Ini boleh dilakukan menggunakan tab pemindahan portal anda.

Anda boleh membiayai menggunakan beberapa kaedah, termasuk kad debit dan kredit, dompet serta pindahan kawat bank. Tiada jumlah deposit minimum dan anda boleh mendepositkan sehingga $9,000 USD (atau setara mata wang) ke akaun OANDA anda *.

Ikon No 03

Langkah 3: Berdagang

Anda kini bersedia untuk membuat dagangan langsung pertama anda menggunakan akaun OANDA anda.

Mendepositkan/mengeluarkan lebih daripada $9,000 USD (atau setara USD)?

Jika anda ingin mendepositkan/mengeluarkan lebih daripada $9,000 USD atau yang setara dengan kami, anda perlu menyediakan dokumentasi lanjut seperti pasport dan penyata bank semasa atau seumpamanya seperti yang digariskan pada halaman Soalan Lazim kami. Jika anda merupakan pelanggan sedia ada dengan akses ke portal anda, anda boleh memuat naik dokumen ini ke portal anda. Jika anda bukan pelanggan sedia ada, anda perlu menghantar dokumen anda melalui e-mel ke frontdesk@oanda.com. Setelah menerima, ahli pasukan suai tugas kami akan menyemak dokumen anda. Jika boleh diterima, kami akan memaklumkan kepada anda apabila sekatan pembiayaan telah ditarik balik daripada akaun anda.

*Pengesahan akaun penuh diperlukan sebelum anda boleh mendeposit atau mengeluarkan melebihi $9,000 USD

Sudah bersedia untuk mula berdagang? Buka akaun dalam beberapa minit

Sudah mempunyai akaun dagangan langsung? Membiayai akaun anda adalah mudah menggunakan salah satu kaedah pembayaran berikut.

Logo Pemindahan Bank Logo Pemindahan Wayar Visa Logo Mastercard Logo Neteller logo Skrill logo

Mendeposit dan mengeluarkan dana

Mendeposit dan mengeluarkan dana ke akaun dan daripada akaun OANDA anda adalah mudah.

Kos perdagangan telus

Kami memaklumkan mengenai fi kami supaya anda tahu jumlah yang anda bayar apabila anda berdagang dengan kami.

Apakah itu kos pembiayaan?

Kos pembiayaan boleh mempengaruhi kos perdagangan anda, jadi adalah penting untuk memahami cara pembiayaan berfungsi.