Rollovers

De onderliggende contractwijzigingen op de hieronder vermelde Financiële Instrumenten. Daarom worden de rekeningen van Klanten met open posities op deze instrumenten gecrediteerd of gedebiteerd met extra swap-punten, afhankelijk van de aangehouden posities.

De wijziging van het contract en de berekening van de swap-punten worden uitgevoerd na het einde van de handelsdag in een bepaald instrument. Controleer de handelstijden op de website. Klanten die limiet- en stoporders aanhouden op een gerold instrument dat dicht bij de huidige koers ligt, worden gevraagd deze aan te passen aan de bijgewerkte prijzen van de nieuwe reeks onderliggende contacten en de fondsen op de rekening aan te passen tot een niveau dat het mogelijk maakt de positie te handhaven na het berekenen van de swap-punten.

 

- bevestigde waarde

 

- geschatte waarde

 

- aan te kondigen

Date Instrument Lange positie Korte positie Position
OIL.WTI - -
Long -
Short -
OILWTI.pro - -
Long -
Short -
OILWTI.std - -
Long -
Short -
US.30 - -
Long -
Short -
US30.pro - -
Long -
Short -
US30.std - -
Long -
Short -
SPX500 - -
Long -
Short -
US.500 - -
Long -
Short -
US500.pro - -
Long -
Short -
US500.std - -
Long -
Short -

Bij CFD's op basis van futures verandert de reeks van het futures contract in de loop van de tijd. In het geval dat de Klant een positie in een dergelijk CFD aanhoudt na een verandering van een bepaalde futures serie, wordt het resultaat aangepast met de waarde van de swap-punten die voortvloeien uit het verschil tussen de prijs van de aflopende serie en de prijs van de nieuwe serie. De waarde van de swap-punten wordt ook aangepast met het bedrag van de spreiding (maximumgeval) of met een waarde die lager is dan de spreiding op een bepaald instrument.

Voorbeeld: Het OILWTI-instrument rolt de onderliggende contracten over van de CLK6-reeks van mei naar de CLM6-reeks van juni. De basis tussen contracten is 100 punten, waarbij de juni-reeks hoger noteert dan de mei-reeks (de markt bevindt zich in contango). Lange posities worden neerwaarts bijgesteld met 102,5 tick-punten (=100+ de helft van de OILWTI spreiding), terwijl korte posities opwaarts worden bijgesteld met 97,5 tick-punten (=100-de helft van de OILWTI spreiding).

Scroll to top