Beleg in aandelen met OANDA

Geen commissie op Amerikaanse aandelen.*

 • Kies uit meer dan 2200 aandelen van de grootste markten ter wereld
 • Duitse, Spaanse, France, Britse aandelen
 • Ontvang gratis analyses en marktrapporten
 • Lokaliseer de beste beleggingen met behulp van de zoek- en filterfuncties
 • Live-koersen weergegeven op de nieuwste interactieve grafieken

*voor rekeningen in EUR, PLN

 

Beleg in aandelen met OANDA

Geen commissie op Amerikaanse aandelen.*

 • Kies uit meer dan 2200 aandelen van de grootste markten ter wereld
 • Duitse, Spaanse, France, Britse aandelen
 • Ontvang gratis analyses en marktrapporten
 • Lokaliseer de beste beleggingen met behulp van de zoek- en filterfuncties
 • Live-koersen weergegeven op de nieuwste interactieve grafieken

*voor rekeningen in EUR, PLN

 

Begin een portefeuille met groeipotentieel te bouwen

Unilever Plc

ULVR.UK

--

(--)

Microsoft Corp

MSFT.US

--

(--)

Volkswagen AG Pref. Share

VOW3.DE

--

(--)

Pfizer Inc

PFE.US

--

(--)

100% aandelen, 0% commissie, Beleg in Amerikaanse aandelen, betaal geen commissie*

 • Toegang tot meer dan 1400 echte Amerikaanse aandelen
 • Geen limieten aan handelen op volume of omzet
  *Geen extra kosten voor EUR, PLN, CZK-rekeningen
Invest in European shares market

NIEUW! Beleg in de Europese aandelenmarkt

 • Echte aandelen uit Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk
 • Privileges van de aandeelhouder
 • Commissie op Europese aandelen vanaf 0,15%

Handel onderweg met de OANDA mobiele app

mobile_shares_cfd_en_1
Kies een aandeel en klik op Kopen

Beleggen is nog nooit zo eenvoudig geweest

Duizenden individuele aandelen gesorteerd en gefilterd. Om aan uw handelsdoelstellingen te voldoen

Zoek naar populaire sectoren, meest verhandelde aandelen, top movers of kant-en-klare categorieën

Filter, verfijn en verduidelijk uw beleggingsdoelstellingen

Zoek naar eersteklas beleggingsideeën

Marktaandelen - Live-koersen

Naam van instrument Dagelijkse verandering Verkopen Kopen Spread
Naam van instrument Dagelijkse verandering Verkopen Kopen Spread
Instrument icon
ASML Holding NV
-- -- -- -- Controleer voorwaarden »
Naam van instrument Dagelijkse verandering Verkopen Kopen Spread
Instrument icon
Telefonaktiebolaget LM Ericsson
-- -- -- -- Controleer voorwaarden »

* U ziet live-koersen voor: valuta's, goud, zilver en cryptovaluta's (behalve voor BITCOIN-contracten). Koersen van andere instrumenten verschijnen met een vertraging van 15 minuten.

Hoe te beginnen met beleggen in aandelen

Klaar om een rekening te openen?

1. Start de procedure 
2. Geld storten 
3. Voeg een aandelenrekening in uw klantgedeelte toe 
4. U kunt beginnen

Bent u al klant?

1. Meld u aan bij het klantgedeelte  
2. Voeg een aandelenrekening vanuit het menu toe  
3. Begin met beleggen

Geschiedenis van aandelen - waar komen ze vandaan op de beurs?

De introductie van de eerste aandelen op de markt vond plaats in 1602. De uitgevende instelling was de Verenigde Oost-Indische Compagnie, die dankzij haar innovatieve idee de aanzet gaf tot een versnelde economische ontwikkeling in het hele land. Dankzij het geld dat werd opgehaald met de verkoop van aandelen, kon een toenemend aantal particuliere ondernemers op overzeese expedities vertrekken, waardoor ze belangrijke kansen kregen om te profiteren van de rijkdom van de Nieuwe Wereld.

In Polen werden de eerste aandelen in 1768 uitgegeven door de Woolen Manufactures Company. In totaal waren er 120 aandelen, voornamelijk in handen van vertegenwoordigers van de adel en magnaten, maar ook van rijkere stedelingen zoals bankiers en kooplieden.

shares_types

Soorten aandelen - de aandelenmarkt met verschillende varianten van effecten.

Online aandelenkoersen tonen de huidige waarde van aandelen van specifieke bedrijven. Maar voordat je erin gaat beleggen, moet je weten dat het handelswetboek verschillende soorten aandelen onderscheidt:

Aandelen op naam

De rechten die voortvloeien uit de eigendom van dit type effecten behoren toe aan een specifieke natuurlijke persoon of rechtspersoon die is geregistreerd in het aandelenregister volgens de informatie op het aandelencertificaat. Het register moet ook het volgende bevatten: het adres van de aandeelhouder of de maatschappelijke zetel van zijn bedrijf, informatie over het bedrag van de inbreng, eventueel informatie over de overdracht van aandelen aan een andere persoon samen met de datum van inschrijving, en de vestiging van een beperkt eigendomsrecht op de aandelen. Als een pandhouder of gebruiker (een persoon met een beperkt eigendomsrecht) het recht heeft om deel te nemen aan aandeelhoudersstemmingen, moet deze informatie ook in het register worden opgenomen.

Aandelen aan toonder

Volgens de wet mogen alleen bepaalde bedrijven deze aandelen uitgeven. Elke houder van dit type aandeel kan zijn rechten uitoefenen, maar zijn gegevens worden alleen op basis van een tijdelijk certificaat in het aandelenregister opgenomen. Effecten aan toonder kunnen niet worden uitgegeven totdat de volledige waarde van de aandelen is betaald - in tegenstelling tot aandelen op naam.

Aandelen aan toonder

Inbrengaandelen" worden niet betaald met geld, maar met een ander soort inbreng, zoals onroerend goed, vorderingen of roerende goederen. Daarentegen kunnen niet-overdraagbare rechten, het leveren van arbeid of diensten geen voorwerp van inbreng zijn. Als de prijs waartegen de aandelen worden uitgegeven hoger is dan de nominale waarde, moet het overschot worden betaald voordat de vennootschap wordt geregistreerd. Het volledige bedrag moet uiterlijk een jaar na de registratie van het bedrijf worden betaald. Inbrengaandelen blijven geregistreerd tot de goedkeuring door de volgende algemene vergadering van het financieel verslag voor het boekjaar waarin ze gedekt waren. Tijdens deze periode kunnen ze niet worden verkocht of verpand en moeten de gegevens van de aandeelhouder worden opgenomen in het aandelenregister.

Aandelen in contanten

Ze combineren zowel eigendomsrechten als niet-eigendomsrechten. Hun waarde wordt in geld gedekt, ten minste een vierde van de waarde, nog voor de registratie van het bedrijf of een verhoging van het kapitaal. Betalingen voor de aandelen worden meestal gedaan via een makelaarskantoor. Zolang het aandeel niet volledig is volgestort, moet het op naam blijven of gebaseerd zijn op een tijdelijk certificaat.

Preferente aandelen

Dit zijn een soort effecten op naam die de eigenaar specifieke eigendoms- en vennootschapsrechten verlenen. Meer informatie over verschillende soorten aandeelhoudersrechten zal in het vervolg van dit artikel worden besproken.

Stille acties

Ze garanderen de houder vennootschaps- en eigendomsrechten, met uitzondering van het stemrecht op de algemene vergadering. Een aandeelhouder met dit soort effecten is bevoorrecht wat betreft het dividendbedrag en heeft voorrang bij de uitbetaling ervan.

Oprichtersaandelen

Het type aandelen op naam bestemd voor de oprichters van het bedrijf, die kunnen worden uitgegeven als vergoeding voor de diensten die ze leveren.

stocks_exchange

Aandelen - de aandelenmarkt met alle voordelen van effecten.

Vraagt u zich af of beleggen in aandelen op de beurs een goed idee is? Als je al wat eerste ervaring hebt, bijvoorbeeld op de valutamarkt, en je wilt je vaardigheden verder ontwikkelen, dan is het zeker het overwegen waard om je avontuur te beginnen met de aandelenmarkt. Begin vandaag nog met het observeren van aandelenkoersen!

Wat win je concreet wanneer je beslist om te investeren in aandelen op de beurs? Een van de belangrijkste voordelen is het potentieel voor financiële winst, die je bereikt door de aandelen in bezit op elk moment te verkopen tegen een hogere prijs dan de aankoopprijs. De voordelen van het bezitten van aandelen zijn onderverdeeld in eigendoms- en bedrijfsvoordelen. In de eerste groep vind je

 • het recht op dividend, dat wil zeggen een aandeel in de winstuitkering van het bedrijf in het geval van een besluit om kapitaal uit te keren,
 • het recht om deel te nemen aan de verdeling van de activa van het bedrijf in geval van liquidatie,
 • het voorkooprecht, dat is de prioriteit om aandelen te verwerven van een nieuwe uitgifte.

De eerste twee van de genoemde rechten van aandeelhouders kunnen niet worden beperkt door de statuten of een besluit, terwijl de derde kan worden beperkt of geheel uitgesloten als dat in het belang van het bedrijf is.

De tweede groep rechten, die wordt gerespecteerd door alle aandelenbeurzen wereldwijd en door bedrijven die hun aandelen daarop noteren, zijn vennootschapsrechten - ook wel organisatorische rechten genoemd:

 • het recht om deel te nemen aan de algemene vergadering
 • het actieve stemrecht op de algemene vergadering van aandeelhouders - toegekend vanaf de dag van volledige betaling van de aandelen (tenzij de statuten van een bepaald bedrijf anders bepalen),
 • het passieve stemrecht - dat wil zeggen de mogelijkheid om functies te bekleden in de raad van bestuur, de raad van commissarissen of andere organisatorische organen van het bedrijf,
 • het recht om besluiten van de algemene vergadering aan te vechten - dit wordt verleend in het geval van een besluit dat in strijd is met de wet, de statuten of goede praktijken, evenals een besluit dat de belangen van het bedrijf of de aandeelhouder schaadt, en in het geval van een besluit dat in strijd is met de wet.
 • het recht om informatie op te vragen - dit recht kan worden uitgeoefend tijdens de algemene vergadering of tot maximaal 2 weken na de sluiting ervan,
 • het recht om een rechtszaak aan te spannen - als binnen een jaar na de datum van openbaarmaking van een schadelijke handeling van bijvoorbeeld een lid van het bestuur, de raad van commissarissen of de vereffenaar, de onderneming zelf geen rechtszaak heeft aangespannen, kan een aandeelhouder proberen de schade te laten herstellen voor de rechtbank.

Om alle bovengenoemde rechten te behouden, moet een aandeelhouder een volledige geldelijke betaling doen die gelijk is aan de waarde van de aandelen of voldoen aan bepaalde niet-monetaire bijdragen.

stocks_market

Effectenbeurs - commissievrije transacties via een effectenmakelaar.

Als u al in forex belegt en een effectenrekening hebt bij OANDA TMS Brokers, bent u één stap verwijderd van het verkennen van de mogelijkheden die de aandelenhandel biedt. Voordat u echter aandelenkoersen voor de VS en andere landen gaat controleren en in aandelen van buitenlandse bedrijven gaat beleggen, moet u de volgende richtlijnen volgen:

 • als u nog geen klant van ons bent, open dan een TMS Connect brokerage account - online, in slechts enkele minuten,
 • log in op het klantenportaal en voeg een aandelenrekening toe aan uw brokerrekening,
 • kies de valuta voor uw aandelenrekening - om commissies te vermijden, kiest u voor PLN of EUR (als u een USD-rekening kiest, is de commissie 0,29%),
 • plaats een order om aandelen te kopen met een minimale waarde van 100 USD - als u op de Amerikaanse beurs handelt buiten de openingstijden, vergeet dan niet om een prijslimiet in te stellen.

Vergeet niet dat als u de diensten van TMS Brokers gebruikt, er geen bovengrens is voor de transactiewaarde. Er is ook geen gespecificeerd aantal transacties dat je kunt doen of de hoogte van de omzet.

popular_stock_exchange

De populairste aandelenbeurzen ter wereld - wanneer investeren in aandelen van Amerikaanse bedrijven?

Na het voltooien van de procedures voor het openen van een rekening en het aanmaken van een aandelenrekening, krijg je toegang tot 1400 Amerikaanse aandelen die genoteerd staan op de beurzen NYSE en NASDAQ. De beurshandel vindt plaats tijdens de traditionele uren van het beroemde Wall Street (9:30-16:00 in de VS, wat in Polen 15:30-22:00 is). Koop- en verkooporders kunnen tussen 11.00 en 22.00 uur Midden-Europese tijd worden geplaatst.

Belangrijk voor beleggers die verspreid zijn over verschillende landen is dat aandelenkoersen uit de VS (d.w.z. grafieken en aandelenkoersen) in realtime worden aangeboden, zonder enige vertraging.

forex-brokers

Een goede broker - aandelen uit verschillende bedrijfssectoren.

Vraag je je af in welke aandelen je moet beleggen? Wij bieden je toegang tot een zeer grote en diverse verzameling bedrijven - er is dus genoeg om uit te kiezen. Onder hen vindt u bedrijven uit verschillende sectoren van de economie, zoals:

 • gezondheidszorg,
 • diensten,
 • financiën,
 • technologie.

Daarnaast hebben we verschillende thematische afspeellijsten samengesteld om het voor jou makkelijker te maken om dagelijks aandelenkoersen te volgen en weloverwogen beleggingskeuzes te maken: 'Thuisblijven-aandelen', 'Vaccin-aandelen', 'Gaming-industrie' en 'Warren Buffet's portfolio'.

usa_stock_exchange

US beurskoersen - bekijk ze in real-time en investeer gemakkelijk.

Amerikaanse beurskoersen altijd binnen handbereik? Geen probleem! Met behulp van het moderne beleggingsplatform MetaTrader 5 heb je de mogelijkheid om zowel valuta's en CFD-contracten voor verschillende instrumenten als echte aandelen te kopen.

Een andere zeer handige en praktische oplossing is onze mobiele applicatie. Hiermee kun je snel de huidige online aandelenkoersen van individuele bedrijven bekijken. De applicatie geeft je de mogelijkheid om grafieken technisch te analyseren en informatie te verkrijgen over de financiële indicatoren van het bedrijf, het gemiddelde handelsvolume of de marktkapitalisatie.

Aandelenkoersen zijn echter niet alles. Daarnaast heb je de mogelijkheid om gegevens over bedrijven met potentieel te volgen, gesorteerd in de genoemde afspeellijsten. De applicatie is ook een functioneel hulpmiddel om overal transacties uit te voeren! Je zult nooit goede kansen missen - ook dankzij pushmeldingen die we naar je telefoon sturen zodat je altijd op de hoogte blijft van gebeurtenissen op de markt.

Je hebt een account waar je al belegt in valuta of prijsverschillen, maar je wilt ook de aandelenmarkt proberen? Vergeet niet dat u vrij gebruik kunt maken van één applicatie. Overschakelen van een CFD-rekening naar een aandelenrekening is mogelijk door snel opnieuw in te loggen. De mobiele app van TMS Brokers kan daarom uw praktische, multifunctionele beleggingsportefeuille zijn.

Elke aandelenmakelaar zal aandelen definiëren als instrumenten die zowel winstpotentieel als risico op verlies genereren - net als beleggingen in valuta, aandelenindexen of grondstoffen. Daarom is het de moeite waard om gebruik te maken van onze training, webinars, rapporten en handige hulpmiddelen. Wij staan tot uw beschikking voor alles wat met aandelenhandel te maken heeft!

Snelle opening van een rekening, begin nu met beleggen

Ontdek hoe u de concurrentie een stap voor kunt zijn

Open een rekening
Meer dan 20 jaar op de markten, de beste analyses, moderne tools en duizenden tevreden klanten. Handel met een bekroonde makelaar
Krijg toegang tot wereldwijde markten - duizenden instrumenten binnen handbereik Beslissingen nemen op basis van actuele gegevens - dagelijkse kansen en aanbevelingen
Neem de regie - mobiele tools voor beleggingsbeheer Handel zonder onnodige kosten - geen commissie op belangrijke instrumenten. Inzichtelijke prijsstelling en historische spreads
Scroll to top